Korean Lover, please JELLY !

Ahaakkks, korang da bace kan title tu . HAHHA, watlek watcool tarik napash dulu k bcos aku ngah semput ni . LOL
Model : Kim Hyun Joong.  Credit: Google Images

Ok, dah cuci mata usya gambo HJ ? comel kan ? HAHHA saje je letak gambo ni sbb nak jeleskan Ayuruhaiza, my schoolmate :P

Ok, apa yang hebohnya pasal Korea ni? Ehemm.. tarik napash dalam2 ... ok. camni, yesterday, i bcome a cashier in ************. Yeah, i'm working now and this is my second day. So, for short, theres 3guys queue at my line. At first, I thought they were chinese. Ya loh , sepet eyes and white skins. But when I cant understand their Mandarin, plus ada perkataan "seyo" ngan "bulle" dalam conversation dorang, apa lagi ! HAHHA mula mula terkilan aw. opss terkedu i mean. But then I'm brave myself to ask them questions. HAHHA, actually aku tanye sorang je.

Leeya
: Do u guys Korean ?
The Handsome Guy : Yup, we are !

Amek kau, sambil dia cakap tu .. dia senyum2. konon Korea popular skg. ecehh, memang ye pon kan kan :P Btw, bila dia cakap dia orang Korea, aku ape lagi...

Leeya : Ohhh, annyeonghaseyo !
The Handsome Guys : annyeonghaseyo :)

Aku siap bow weyhh. Pergh, memang IKUT ADAT gila. HAHA, aku ase aku sangat comel bila greet mamat korea tu. And smiley tu bukan aku saje letak, ade maksud tuh :P

But then kawan dia sorang lagi mencelah.

A guy not so handsome : He's Korean, I'm Japanese .
Leeya : Ohh, Arigato !

Ngahahha, hambek kau lagi sekali . Mamat tu terdiam kot bila aku greet dia dalam bahse jepun. Yang handsome guy tu kan dah gelak2 smbil pandang dia. HAKHAK. weyh, aku greet multiples lah. But then , when diorang punya order dah siap, smpai lah waktu BERPISAHHHHHH ... oh tidak . sedih aw. MEMANG tapi lepas dorang belah terus aku MELONCAT-LONCAT. Bhahah, aku cerita kat Sharina bagai nak gila !

Huuuuuh, tarik napas lagi sekali . Habis dah cerita korea nya . HAHA nak dengar lagi 1 story tak ? ok please continue reading :)

Bfore cita sal mamat2 korea uw. Aku ade customers mata Biru. Haaa, cuba teka apakah dia? Yup betul tekaan korang tu. Dua2 perempuan. So, our conversation are in English. They seems like afraid if cant understand their english. But i do :) hehe, i'm sooooooo happy. They were thanks to me like-Malaysian-cant-speak-well . Erm, bukan nak kutuk sesape kat sini k but sometime Malaysian sendiri rasa orang Malaysia camtu. Ni happen two-days-ago . HAHA, kalau nak cita memey tak habes la kan.

So, back to the story, dia thanks sgt kat aku sbb fulfill order dia and aku tanye la dia dari mane... LONDON. wow, tekezut aku sbb nak pergi UK is my dream ! Ngeee, then dorang gtau aku semalam bday one of the girl la... then aku cakap ' May U have a Blast Birthday ! " and have a little more conversation :)

Hehe, tu lah dia serba serbi challanges for a cashier :P Bye, jumpe korang lagi dalam next post :)

2 comments:

nurkaloi said...

wahh...teringin nk jmpe mamat korea heheh

Mardhiyyah Ridzuan said...

Ramai dah kot Korean yg dtg Malaysia. Jepun xyah ckp r, berlambak. Tp x selambak omputih. Actually, sume kena pandai multi-language skang ni.

Post a Comment

Dont use harsh words kay syg ? ♥♥