11 ORANG YANG MENDAPAT DOA MALAIKAT

Assalamualaikum. Maaflah kalau ade yg tak suka aku jadik ustazah kebelakangan ni. Hehe, apa apa pon ni suma peringatan untuk aku sendiri and after share akan jadi peringatan untuk korang lah pulaks. And and aku ase aku patut share benda ni sebab ramai yang tahu (-lagi.kot?). Sebab bila aku baca tadi baru lah aku tahu (some of them). Hehe, thank you Marini Adam for the aticle that u've shared from ANDA BUAT ANDA DAPAT .

11 ORANG YANG MENDAPAT DOA MALAIKAT :-
  • 1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci.
  • 2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat.
  • 3. Orang yang berada di saf depan solat berjemaah.
  • 4. Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah (tidak membiarkan kekosongan di dalam saf).
  • 5. Kalangan malaikat mengucapkan ‘amin’ ketika seorang imam selesai membaca al-Fatihah.
  • 6. Orang yang duduk di tempat solatnya selepas melakukan solat.
  • 7. Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar secara berjemaah.
  • 8. Orang yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yang didoakan.
  • 9. Orang yang membelanjakan harta (infak).
  • 10. Orang yang sedang makan sahur.
  • 11. Orang yang sedang menjenguk (melawat) orang sakit.
IF YOU CARE, DON'T FORGET TO SHARE...


5 comments:

Mr Labu said...

harap2 tergolonglah dalam golongan ni.. amin

syamsid dhuha said...

wah nice :)

shakira said...

saya nak share jugak :)

aliya atina said...

Mr Labu : AMINNNNN :) !
Syamsid : Hoho .
Shakira : Oke2 boleh je :P

LeeyaFiy said...

Thanks for this info,nice. :)

Post a Comment

Dont use harsh words kay syg ? ♥♥