Kau lah guru pertama aku ***** kat blog !

arghhh , aku sendiri tak tau cane nak mulakan . ermm , ape kate aku mula kan dengan pe yg berlaku harini .



aku nak pergi photostat jadual trial sebenar SPM kejap kat bookshop . Then terserempak ngan techer kat coridor tengah . Teacher tanye nak pegi mane ? Aku reply r nak pegi photostat . Boleh plak dy bntai kate takyahhhhh skg ! aku memang tarik muncung arghhhh depan dye , then terus aku jalan dulukan dy .

Sbenarnya aku marah teacher dari semalam agy . Aku dah r tengah down pasal Physiccc low gle babi . Pastu , dy dah r cakap laju2 . Macam kat dalam kelas tu aku sorang je failed ! cisssss, ramai lagi kot ! Mane la sempat aku nak dengar and salin . Kalo aku dengar tak bole la aku nak menyalin kan , kalo aku salin camne lak aku nak denga? mesti aku tengah memorize ape yang dy cakap td . So , aku pon sembang r kendkadang ngan marah . sampai lah satu part ni aku ase aku gelak agak kuat . Teacher pon ape agy , Shout name aku lah ! Pastu boleh plak dy tanye aku cani .... " Awk rase awk bole increase kan bape lagi ?" Aku pon yang mcm kerang busuk tersengihhhhhhh . Takkan aku nak yell kat dy lak kan . Bila aku tak jawab pape tu dy kate cani .... " Kalau dapat markaaaaaa tinggi tak pe la jugak " . Memangggg berapi aku weyhhhhh .

Lepas tu , muka aku memangggg toya macam tempoyak . Sampai lah bincang pasal esei , sekali lagi ckgu ni cakap laju2 macam kat dalam kelas tu semuanye pass dengan excellent ! Aku tak tau lah ape mimpi dy , time dy tengah terangkan uwww aku tengok lah muka dy . Then , suddenly dy tertoleh kat aku . Lame lah jugak . Habis je penerangan dy kat bab soft coil and bla bla , dy boleh kate cani ... " Yang tu , kamu jangan tak salin ye ape yang saya cakap neh . " kata dia dengan nada yang sangat marah dan perli ! Walamak weyhhh , penoh kertas kau dengan benda2 yang ko cakap eh . Aku siap salin ngan pen Merah ! Kadang2 kalo aku tak denga , aku tanye Myra or Arvind . huh , memang dari last yearrrr kan ? ? sumpah tak best oh kelas ngan teacher uh !! ?


# Aku bukan lah nak jadi seorang student yang kureng ajo kan . Tapi , kalu tiap2 kali kesalahan aku dicari gak ? memang tak lah ... kalau ngan orang la kan , lepas teacher tego mesti teacher gelak2 kan ? kalo saye ade ? ke teacher tak suka muka sy yang senyum macam kerang busuk tapi manis dipandang ??


sekian !


3 comments:

❤ MazMia ❤ said...

assalamualaikum kak ...
releks la .
lumrah sbg sorg ank murid .
sye pham prasaan akak coz pna tjadi kt diri sye .
lame2 ckgu tu lupe la .

fareiyka said...

ngkow ny makcik. .
seksok bukak skola,
aqu report kat tecer Lai. .
haha~~

aliya atina said...

Mazmia : Hehhee , tau lahhh kita kurang pandai kannn :'(


Farieyka : Hahah, buat lah kau . Memang benar kot ? Btw, tekeluar gak dr mulut hang , makan kaki aku ! hehhehe

Post a Comment

Dont use harsh words kay syg ? ♥♥