risauu nih -,-' ( after )

holllaaaaa ,
i just came back from buy some goods for my grandparent . penat gilakk oh ! plussss , lots of accidential part happen today . kuikuikui :D

12.35 pm - 3.00 pm ,
i'm now kinda readyy to meet them ( the monsterrrssss :) . i wear a green baju kurung today . kul 1.34 smpai kat KFC jlan universiti and terus g jumpe uncle veiven skali ngan mama serta perasaan yang takut tu . heee ~ . uncle blanje snack plate :) hoho , baek sungguh hati org tua ni . oh , tadi dy ade bagi aku angpau ! baek punyaaaa .... siap wish selamat hari raye lagi eventho slang bm tu kurengggg . hehhe . aku tak usya lagi bape nilainye . tak baek check depan giver .  no no no , mama tak ajar gitu :) tak baek . so , aku simpan .
then makan makan , ngarut ngarut , kene ceramah , and macam2 lagi la ngan uncle ngan auntie tu . eh auntie ! how can i forget about u ? hahha , so far she looks like a nice personsss :) love to give smile ,also have a great smile . an accountant *penting ni .  i think i can get along with her . plus ,she's still single ( i guesss so ) ^^ . i'm also single , bhuahahhaha . mmg tak de mengene .

5.00 pm - 6.15 pm ,
g open housee kawan kepade mama . okay before aku g lanjut aku nak cerita soomething nih , kira penting la jugak korang tahu . bahhahhahha ( evil laugh ) . nak tau tak ? uncle aku mmg gile baekkkkk . aku ingat dy bagi singgit  atau 2inggit atau 5 inggit . rupenye 50hengget . myb la  ini perkara yang biasa  didengari tapi he is a chinese dude . mmg baek lah aku tak tau nak describe ape . bile ade je barang yang dy nak aku tak bawak dy tak marah pon :) hahah , thats y lah kepale aku besa  *wink wink . 
mmg lame gile lepak rumah kawan mama. tengok kerenah manusia sane sini . meluat ade , lawak ade , sadis ade , suke pon ade . ade jugak kerenah sal flask . flask kejadah pe plak ni an ? hhahha , frankly idk also . ekekke , yang aku tau flask ni bile masuk air mineral and shake it , air tu bole jadik macam ubat la . bile minum air yang di shaken tu , ia boleh melancarkan darah kalian . so , aku rekomen , eh bukan aku , para penjual mengomen agar korang cuba-try-test bende alah ni . beli ke tak blakang cite . kalo korang ade masalah selsema ke , lemah tenaga seperti sakit bahu ke kan boleh la try . haha , tenage lain aku tak tahu , tak arif ;p
8.00 pm - 11.07 pm ,
aduh , lain pulak jadinye ! nak g anta baju nenek ke uma ayong untuk dijahit tapi yang ku bawak ialah baju aku , mama ngan ika . heeeee~ tu la , kabot sgt smpai tak leh nak tggu solat isyak . hmmm , ape leh buat kan ? nak beli barang dapur lagi . nanti balik lambat ayah majok plak , susah mama nak pujuk . kihkihkih . so , anta besokkk je la . 
huhu , aku ni mmg clumsy kot . petang tadi aku tejatuh kemudian terseliuh dari moto . gare gare batu yang ntah muncul dari zaman ape . gile malu siot ! baju dah cantek , muke bole tahan ala adik angelina jolie , hahhaha . tetibe terjelepuk ! tepi jalan besar plak tuh . aduhhhh , bukan stakat malu . sakit dan berbagai perasaan yang bercampur baur time tuh .
lagi satu ,  time g beli beli barang tadi , mencari mane lah pencucik pinggan sunlight tak jumpe jumpe . aku dok lah merungut rungut kat adik aku yang berumur 4 tahun . dy tunjuk kat aku . depan aku . aduh , camno leh tak nmpak ? haissssh -,-'

12.30 am ,
huarghhh ngantoknye . pas mandi n buat ape yang patut tadi teos dok menghadap blog aku nih . walopon buruk tapi aku sayang . hahahha . syang la sgt . check mail , fb punye noti , formspring , mespes n segala lah . before aku nak tutup cite n p layan dvd phirana , aku nak wat kesimpulan sikit sal ceritera hidup aku harini . 
first , aku ase mentor aku baikkkk sgt . xpcially the veiven . so , aku cube untuk tak membesarkan kepale aku ni sebaliknbye cube normal an balik :) 
then , tak abek aku sangke buruk kat anne . macam yang aku kate kan , she looks nice . i really we can get along together do so much thing . oh , lagi satu , saye ta kan pggl anne auntie except in my blog . hahhahahha .


okay , tu je kot . sekian lah cerita aku untuk hari ni . korang pon mesti nak temuntah bace kan . ye , aku tahu . jangan kutok lagi ! geeeee ~ da la bgambar pon tak de  . sorii babe :) assalamualaikum semua n selamat pagi :D

3 comments:

lan_ax said...

dh besor2 pn dapat duet raya lg?? mesti sronok kn.. ;p
http://www.duitlama2u.blogspot.com

Nurika Jianie said...

naseb baik tak termuntah lagi~ uwaaa.. hehe

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

yeeaa!! dpt duit raya,....huhuuh....apa2pun, kesihatan jaga ek! happy Sunday!

Post a Comment

Dont use harsh words kay syg ? ♥♥