sibokk mcm aku yang kenduri ;D

 180710 ,

sedikitt pembuka bicara :
ALLAHMDULILLAH ALLAH kurniakanku anggota badan yang cukop sifat .

kno what ?
2days berturut turut ade kenduri .
bukan stakat satu atau dua ,
tapi empat lebih kuasaaa ( alaa , iklan pebende tah .)

seriously i feel like nak-tecabot-palelutut-aku !
naseb baek laaa badan aku ney tak leh di tanggal tanggal .

saturday :

12.00 pm ; to my nek cu's house at KOTA DAMANSARA .
                  well , nak buat ape tu , cukur jambol , hhhhaaaaaaaa . tu lah dea .
                  cukorkan jambol c MYA SARA ADELINE .
                  acehhhh , sedap an name tu . macam kezin dea jugak :)






                                 mya berkata - kata :
alaaalaaaaa , comel tak ?
comel cam kezinn sye jugak kan ?
HAHHA , sye laa MYA SARA ADELINE .
baru berusia 2 bulan stengah .
lahir 2 bulan stengah yang lepass .
thx mama cbb buat an kenduri
cukur jambul utk mya .
MUAAAAAAAHHHHH utk mama !








mya said :                                    
haaa , ni mya ngan kak lya .
dedua comel kan kan ?
tengok tuu , 
kalian jangan jeles tau
mya isap puting .
mya kan bawu 2 bulan stengah . huhu ,
kak LIA nak pon MYA TAK BAGI !




after maghrib ; sampai je umah nek"iyem" aku ( idk her exact nme) ,
                       people3 dari surau tengah bace yang kat depan umah dea . 
                       so , nenek aku yang 'pemalu' owg nye tu an ,
                       sohh dok lua je smpai la abeh bace yasin .






haaa , keje i dok melangot di tangge ,
well mmg ade tangge disitu .
dis pic was captured by ika ,
my sis ( big-bro-aku ) !








sunday :

            10.30 : bermula detik ini la . aku-atokku-nenekku-mummyku-adik3ku ke nilai . well , kitowg nak ke LANJUT  actually . bt , my mom ta bape nak ingat jalan . & i'm so surprise that atokku yang strok tu bole engat jalan . eventho jalan tu totally highway ( dulu seriously kiri kanan nampk pokok je . huh ,  bohsan -,- hehhe ) tapi , dalam kete bergusti gusti bcos evryone tamau diam and keje-nak-bagi-pendapat-tak-bergaji .frankly dude , ta maen maen . HOHO .

            daah habes gusti gusti datang pulak satu lagi dugaan . dis MAKCIK ANI dah pindah dari rumah lama dea . so , rumah baru dea my granma or granpa or whoeva is the car tak tau langsong uma baru dea . mencarik laa , sampai jumpe kubur . pusing2 dalam kawaasan " KG LABU LANJUT " , TAK DEK PULAK SAPE SAPE YANG KAHWEN KAN ANAK . spasang khemah pon ta dek . weird gile vav ney =,=' last last pegi tanye pakcik kedai ( dkat nan uma lame makcik aku ney )

            HE told that makcik aku ney dah pindah ke kg sebelah . aku ponnn , haaaaaa vrooom vroom ke kg  sebelah . carik punye carik ta jumpe gak . patah balik pegi kedai tanye balik pacik tu tp pacik tu ta de . anak dea je . AHHAA , hensem hensem .then dy explain punye explain supaye jumpe tu jumpe ni , fuhhhhh , finally ! tak jumpe gak . balai raye kat situ banyak sgt . tp kami tak berputusasa . terus da terus akhir nye jmpe gak . yay !

and soreeeeeeeee , hari ni aku just snap pic aku je . gambar plamin tak de ! pengantin nye lawaa siot . jeles aku ! heeeeeeeeeee ~ hweva , smpai uma kul 4 tdi teross bungkang ! AGAGGAGAGA :D

2 comments:

Afaaa :) said...

anak daraa, tak elok duduk dkt tanggaaaaa :P

aliya atina said...

HAHAH , ape cbbb cik affaaa oi ?

Post a Comment

Dont use harsh words kay syg ? ♥♥